Aplikacioni që mund të kesh në telefon, të ka vjedhur mesazhet e WhatsApp dhe Facebook

1 muaj më parë 11

Sipas studiuesve kibernetikë në Cyfirma, një lloj i veçantë virusi që vjedh mesazhet private, ka sulmuar Google Play Store.
Aplikacioni i mashtron me sukses përdoruesit e tij dhe lejon nxjerrjen e informacionit të nevojshëm, përpara se viktima të kuptojë se po vidhet.
Ndërsa aplikacioni është hequr tashmë nga Play Store, ai mund të vijojë të jetë në telefonin tuaj Android nëse e keni shkarkuar më parë. Në këtë rast, do t’ju duhet të fshini manualisht aplikacionin që si për ironi quhet SafeChat, por që nuk është fare i sigurtë. Një grup hakerësh indianë i njohur si ‘Bahamut’ mendohet se ka injektuar aplikacionin me spyëare i cili vjedh tekstet, regjistrat e telefonatave dhe vendndodhjet e GPS nga telefonat. Ekspertët e teknologjisë në Cyfirma nuk e kanë zbuluar se si hakerët i kanë joshur njerëzit për të shkarkuar aplikacionin SafeChat. Ata dyshojnë se grupi Bahamut ka punuar në emër të një qeverie të caktuar shtetërore në Indi.

The post Aplikacioni që mund të kesh në telefon, të ka vjedhur mesazhet e WhatsApp dhe Facebook appeared first on Alsat.

Lexo artikullin e plotë