Mes tensioneve në rritje, Letonia forcon sigurinë përgjatë kufirit me Bjellorusinë

1 muaj më parë 2

Pas Polonisë, Letonia forcoi sigurinë në të gjithë kufirin e saj lindor me Bjellorusinë.

Gjatë vizitës së tij në kufi, presidenti i Letonisë Edgars Rinkevics vizitoi njësi të ndryshme të rojeve kufitare dhe me zyrtarë kompetentë diskutoi situatën e sigurisë si dhe masat për përmirësimin e mëtejshëm të sigurisë përtej kufirit.

Duke vlerësuar profesionalizmin dhe përkushtimin e rojeve kufitare, ai kërkoi përshpejtimin e ndërtimit të gardheve në kufi.

“Pres veprim aktiv nga të gjitha institucionet përgjegjëse dhe rregullisht do ta ngrit këtë çështje me zyrtarët kompetentë”, tha Rinkevics.

Të hënën, Roja Kufitare Letoneze njoftoi se autoritetet bjelloruse kanë ndihmuar migrantët e parregullt të hyjnë ilegalisht në Letoni.

Sipas autoriteteve, këtë vit, deri në fillim të gushtit, 5,285 persona ishin penguar të kalonin kufirin, por 263 u lejuan të hynin në Letoni për arsye humanitare.

The post Mes tensioneve në rritje, Letonia forcon sigurinë përgjatë kufirit me Bjellorusinë appeared first on Gazeta Express.

Lexo artikullin e plotë