Mjeku: Fondi Sovoran do t’i trashëgojë asetet shtetërore, borxhet i mbesin AKP-së

1 muaj më parë 2

Zëvendësministri i Ekonomisë, Getoar Mjeku i tha RTV2 se asetet shtetëror do t’i kalojnë Fondit Sovran pa borxhe. Ai u shpreh se me pjesën do të jap përgjigje AKP-ja.

Ai shtoi se nuk është roli i Fondit Sovran që të merret me kërkesat e kreditorëve, por t’i zhvillojë asetet.

“Nëse flitet për borxhet e ndërmarrjeve publike natyrisht që këto detyrime shkojnë me ndërmarrjet nëse lidhet me borxhet e ndërmarrjeve shtetërore që janë nën administrimin e AKP-së, se edhe e nuk e cenojmë të drejtën e asnjë kreditori dhe AKP do të vazhdojë për një afat të caktuar për me lujtë rolin e administratorit të këtyre kërkesave dhe edhe shuarja e AKP-së pastaj do të jap një përgjigje ma konkrete me kreditorët e vjetër po besoj AKP-së sot do të iu përgjigjet, por ajo që është e rëndësishme për Fondin Sovran është që astet do të kalojnë pa borxhe sepse nuk është roli i fondit që të merret me kërkesat e kreditoreve ne baza ditore por t’i zhvillojë asetet dhe të zhvillojë krahun e investimeve… AKP-ja edhe procesi i shuarjes ose i mbylljes përfundimtare të AKP-së është i ndërlidhur me fondin por jo i njëtrajtshëm si proces, fondi merr asetet që janë nën menaxhimin e AKP-së, mund t jenë toka, hotele , këto i kalojnë fondit sovran pa detyrime kurse qeveria ose një entitet tjetër kujdesen që te drejtat e kreditorit transformohen , …. Asetet me potencial zhvillimor do të kalojnë në dorën e fondit.”, tha Mejku./21Media

Lexo artikullin e plotë