Pensionistët në Maqedoninë e Veriut në protestë, kërkojnë rritje të pensioneve

1 muaj më parë 18

Në Maqedoninë e Veriut, pensionistët kanë dalë në protestë. Ata kërkojnë rritje të pensionit minimal me pagën minimale dhe rrritje lineare të të gjitha pensioneve.

Në protestën, që u mbajt në Parkun e gruas, në Shkup pensionistët theksuan se nuk bëhet fjalë për protestë partiake por ekzistenciale.Sipas tyre, vlera momentale e pensioneve nuk mjafton për një jetë të denjë.

Konform Metodologjisë së re për llogari të pensioneve, në mars pensioni mesatar nga 17.666 denarë është rritur në 19.150 denarë.

The post Pensionistët në Maqedoninë e Veriut në protestë, kërkojnë rritje të pensioneve appeared first on Albeu.com.

Lexo artikullin e plotë