Qeveria ndan mjete për blerjen e teksteve shkollore për nxënësit në Luginën e Preshevës

1 muaj më parë 7

Qeveria e Kosovës ndan mjete financiare në vlerë mbi 250,000 euro për pajisje me tekstë shkollore në gjuhën shqipe për nxënësit që vijojnë mësimin në gjuhën shqipe në Luginën e Preshevës.

“Ndihma jonë është jo vetëm nevojë por edhe obligim. Propozoj të aprovojmë kërkesën e Këshillit Kombëtarë të ndajmë mjete financiare në vlerë 250,000 euro për pajisje me mjetet shkollore”, është shprehur kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, përcjell albinfo.ch.

Nga ky buxhet përfitojnë fëmijët që mësojnë në gjuhën shqipe në Preshevë, Medvegjë dhe Bujanoc për vitin shkollor 2023/2024.

The post Qeveria ndan mjete për blerjen e teksteve shkollore për nxënësit në Luginën e Preshevës appeared first on Albinfo.

Lexo artikullin e plotë