Quest Diagnostics zhvillon testin për sëmundjen Alzheimerit – tani në dispozicion për konsumatorët

1 muaj më parë 9

Testi i ri zbulon nivelet e proteinave amiloide në gjak, të cilat mund të shfaqen shumë kohë përpara se të fillojnë simptomat e Alzheimerit.

Më 31 korrik, Quest Diagnostics njoftoi rreth disponueshmërinë e Testit AD-Detect për konsumatorët që duan të dinë nëse mund të zhvillojnë sëmundjen e Alzheimerit në të ardhmen.

Testi përdor mostrat e plazmës për të matur biomarkerët A-beta 42 dhe A-beta 40 dhe përcakton raportin A-beta 42/40. Ky raport mund të ndihmojë në identifikimin e hershëm nëse një person është në rrezik më të lartë të sëmundjes, shkruan Health News përcjell Gazeta Shneta.

Çdokush 18 vjeç ose më i rritur në rrezik për Alzheimer ose që përjeton dobësi të simptomave njohëse mund ta porosisë testin përmes faqes së internetit të Quest.

Megjithatë, një individ që rezulton pozitiv mund të diskutojë me ofruesin e tij të kujdesit shëndetësor ndërhyrje të tjera të mundshme që mund të ndihmojnë në uljen e rrezikut të zhvillimit të Alzheimerit. Këto mund të përfshijnë ndryshime në stilin e jetës, strategji ushqimore ose rritje të aktivitetit fizik. /Gazeta Shneta/

The post Quest Diagnostics zhvillon testin për sëmundjen Alzheimerit – tani në dispozicion për konsumatorët appeared first on Gazeta Shneta.

Lexo artikullin e plotë