Rashiqi: Zgjedhjet të mbahen pas dorëheqjes së kryetarëve, mënyrat e tjera fuqizojnë rolin e Listës Serbe

1 muaj më parë 3

Ministri për Komunitete dhe Kthim, Nenad Rashiq, ka thënë se preferon se zgjedhjet në katër komunat në veri të vendit të bëhet përmes dorëheqjes së kryetarëve dhe jo përmes peticionit.

“Mënyra më e mira është që kryetarët të dorëhiqen. Si të dorëhiqen? Me një bisedë të cilën unë jam i sigurt se edhe ata e shohin se ndoshta nuk është e logjikshme që me një përqindje të vogël të votave kur e keni një përqindje  të banorëve një strukturë etnike e cila është ndryshe përveç asaj që e përfaqëson dhe normale unë jam i sigurt që ata do ta kuptojnë. Nëse  e bëjnë ata një dorëheqje në këtë formë shumë me efiçiente do të kishim qenë ne si qeveri dhe në fund të fundit edhe ata si qytetarë, sepse e kemi një iniciativë që mund t’i organizojmë zgjedhjet shpejt sepse kemi një pluralizëm”, ka thënë ai për “RTV21”.

Sipas tij, organizimi i zgjedhjeve përmes peticionit i jep fuqi Listës Serbe që të vendos se si do të jetë epilogu i këtij procesi.

“Në këtë rast ajo për mu është lista antiserbe. Ajo nuk do të bëjë asgjë e cila shkon në favor të serbëve, por do të veprojë për gjithçka që shkon në favor të regjimit në Beograd. Unë e kam mandatin e vetëm të mbrojë interesat e serbëve lokal, jo interesat e një partie radikale e cila rastësisht për momentin e ka pushtetin në Beograd”, ka thënë Rashiqi.

Lexo artikullin e plotë