Si të mos bini pre e manipulimeve me vinjetën e re?

1 muaj më parë 3

Vinjeta e re elektronike është në shitje që nga 1 gushti. Që nga lansimi i saj, kompanitë e ndryshme kanë filluar manipulimet duke i shitur ato më shtrenjtë se zyra federale.

Sipas Zyrës Federale të Doganave dhe Sigurisë Kufitare, më shumë se 23,000 shoferë kanë blerë vinjetën elektronike që nga 1 gushti, shkruan 20minuten.

Vinjeta elektronike kushton 40 franga në pikën zyrtare të shitjes të qeverisë federale, njësoj si vinjeta klasike me ngjitje, palë të treta të ndryshme tashmë e ofrojnë vinjetën për shitje. Por ata zakonisht paguajnë rreth 50 franga për këtë, ndonjëherë edhe më shumë. Pas blerjes, ata i përcjellin të dhënat qeverisë federale – dhe nuk e lejojnë veten të paguhen shumë pak për këtë shërbim, përcjell Albinfo.ch.

Sipas André Bähler nga Fondacioni për Mbrojtjen e Konsumatorit, ky është një shërbim pa vlerë të shtuar.

“Si konsumator, është padyshim shumë i bezdisshëm kur hyni në këtë faqe interneti, mos e vini re dhe më pas paguani më shumë sesa duhet”, tha Bähler për SRF News.

Fenomeni është i njohur edhe për qeverinë federale, siç thotë Tabea Rüdin nga Zyra Federale e Doganave. Ndaj popullatës këshillohet që të blejë e-vinjetën në faqen zyrtare të internetit për të shmangur kostot shtesë, përcjell albinfo.ch.

The post Si të mos bini pre e manipulimeve me vinjetën e re? appeared first on Albinfo.

Lexo artikullin e plotë